LUCRARI DE INREGISTRARE SISTEMATICA IN LOCALITATEA DOLAT

ANUNȚ
privind lucrările de înregistrare sistematică de cadastru și carte funciară

Aducem la cunoștința cetățenilor, deținători de imobile, terenuri cu sau fără construcții, la nivelul Unității Administrativ Teritoriale Livezile, Loc. Dolaț, că sunt demarate lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, având ca scop înregistrarea gratuită a acestora în sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
Lucrările sunt finanțate de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciara, privind înregistrarea tuturor proprietăților din România.
Începând din luna mai 2024 se vor desfășura lucrări pentru înregistrarea sistematică a imobilelor din sectoarele cadastrale 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 intravilan Dolaț.Planul  cu dispunerea sectoarelor cadastrale poate fi consultată pe site-ul primăriei.

Se vor afișa postere informaționale privind derularea lucrărilor de înregistrare sistematică în locuri vizibile, la sediul primăriei, oficiul poștal, căminele culturale din satele aparținătoare.
Se vor distribui pliante informaționale către cetățeni, în timpul întâlnirilor cu cetățenii și  la sediul primăriei.
S-a organizat un punct de informare și de colectare a documentelor juridice, unde cetăţenii, instituțiile publice, societățile comerciale, alte persoane interesate pot aduce documentele de proprietate asupra imobilelor pe care le dețin și unde pot solicita explicaţii suplimentare necesare realizării lucrărilor de cadastru.

Punctul de informare este la sediul Primăriei Livezile

Se organizează, împreună cu firma autorizată care realizează lucrările, întâlniri de informare cu cetăţenii, programul și locul întâlnirilor vor fi comunicat de către reprezentanții primăriei.
Măsurătorile topografice se vor efectua etapizat, pe sectoare cadastrale, după un program stabilit care va fi comunicat în prealabil.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor este importantă colaborarea dumneavoastră cu reprezentanții primăriei și ai firmei executante, S.C. OTNIEL S.R.L., în scopul:
 permiterii accesului în proprietăți pentru realizarea măsurătorilor topografice
 identificării limitelor imobilelor împreună cu echipele care realizează lucrările de specialitate
 prezentării și colectării actelor juridice referitoare la imobile

Vă invităm să vă prezentați la Punctul de informare cu documentele care să ateste dreptul de proprietate, după cum ar fi:

 Titlu de Proprietate, copie
 Extras de carte funciară, copie
 Certificat de moștenitor, copie legalizată
 Contract de vânzare-cumpărare, copie legalizată
 Acte de donație, partaj, hotărâre judecătorească definitivă, etc, copie legalizată
 Acte de proprietate asupra construcțiilor, copie legalizată
 Acte de identitate (CI/BI în termen de valabilitate), copie
 Certificat de deces, copie legalizată
 Certificat de căsătorie, copie legalizată

În vederea înregistrării în documentele tehnice și în cartea funciară, este suficientă prezentarea ultimului act doveditor al drepturilor reale privitoare la imobil, în forma cerută de lege.
Secretarul UAT poate legaliza copiile actelor, în condițiile Legii notarilor publici și a activității notariale nr. 36/1995, republicată, cu modificările ulterioare, în situația lipsei legalizării actelor de către birourile notarilor publici.
În situația în care nu există acte de proprietate recomandăm să vă prezentați la primărie în vederea obținerii adeverinței care atestă calitatea de posesor asupra imobilului, după identificarea și efectuarea măsurătorilor de către echipele firmei executante.
În situația în care proprietarii, posesorii sau alți deținători legali ai terenurilor nu pot fi identificați, conform Legii cadastrului și publicității imobiliare nr. 7/1996 republicată cu modificările și completările ulterioare, dreptul de proprietate se va înscrie provizoriu în favoarea UAT Livezile.